10.4 C
İstanbul
Pazar, Kasım 10, 2024

İletişim

Yeni Doğan Bebek Bakımı

Hastaneden eve çıktığınız ilk gün

Bebeğinizi eve götürdüğünüz ilk gün, tedirginlik hissetmeniz makul. Şimdiye dek bebek bakımı yapmış ve bir bebeğin altını değiştirmemiş olabilirsiniz. İçgüdülerinize güvenin ve huzurlu olun.

Başarabilirsiniz!

Doğum mucizesine şahit olup bebeğinizi kucağınıza almanın mutluluğunu tattınız. Ancak şuan evdesiniz ve bebeğinizin sizin bakımınıza ihtiyacı var. Yeni anne olan birisi gayesiyle evdeki ilk günler kaygılı geçebilir. Daha evvel asla bez değiştirmemiş olabilirsiniz, üstelik bir ihtimal de bu denli ufak bir bebeği asla kucaklamadınız. Telaş etmeyin! Biraz rehberlik kullanarak ve çokca da içgüdülerinizle hareket ederek bebeğinize gereksinim duyduğu bakımı rahatlıkla sağlayacaksınız. Bu dönemde kendinizi dahi şaşırtacak ve yakında bebeksiz bir yaşamın neye benzediğini hatırlamadığınız söylemeye başlayacaksınız.

Yumuşak ve sevecen cilt bakımı

Yeni oluşan bebeklerin cildi fazla hassastır, dolayısıyla de itinalı bir bakıma gereksinim duyarlar. En mühim nokta, tenini kuru ve pak tutmaktır. Besledikten ve uykusundan sonra ya da gerekli gördüğünüz öbür dönemlerde altını değiştirin. İslaklığı iyice emen ve nemin cildine zarar vermesini önleyen kaliteli bezler kullanın. İlk birkaç hafta bebeğinizin poposunu yalnızca pamuk ve ılık suyla temizleyin. İslak mendil denemeniz icap ederse “hassas ciltler için” ve “kokusuz” olanlarını seçin. Doktorunuz yada hemşireler, bebeğinizin göbek kordonuna ne bakım yapacağınızı sizlere gösterecekler. İlk günlerde bebeğinizi her gün yıkamanıza gerek yok. Birkaç cm yüksekliğindeki ılık suya 3-4 günde bir yerleştirip çıkarmanız yeterli. Bunun haricinde yüzünü, ellerini ve ayaklarını nemli pamukla silebilirsiniz. Burada derhal bir not paylaşalım: yavrunuz ilk bezini mekonyumla (doğumdan çok kısa zaman sonra imal edilen katran benzeri yapışkan kaka) kirlettiğinde onu yıkamak mecburiyetinde kalacaksınız.

Unutulmaması icap eden kurallar

İçgüdüleriniz bebek bakımı mevzusunda size düzgün yöntemi gösterir. Bununla beraber işin kafasından itibaren işleminiz gereken birtakım esas kurallar da mevcut:

Bebeğinizin kafasını daima destekleyin, şundan dolayı hemen hemen boyun kasları büyümedi.
Yavrunuz her acıktığında onu besleyin. Ufak midesi bu noktada fazla yemek almaz, dolayısıyla ne vakit talep ederse onu emzirmeniz lazım.
Bebeğinizi fazla sıcak yahut fazla soğuk tutmayın.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar