12.9 C
İstanbul
Salı, Aralık 10, 2024

İletişim

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma gelişen teknoloji ile birlikte çok kısa sürede kesin sonuçlar alınarak yapılan bir işlem haline gelmiştir.  Diş hekimlerine giden hastaların %90’ı istekleri arasında diş beyazlatma olduğunu da belirtmişlerdir. Diş beyazlatma sayesinde dişlerinizin beyazlaması ile gülüşünüz güzelleşir, özgüveniniz artar.

Diş Beyazlatma Nedir

Diş minesi üzerindeki minicik deliklerin organik ya da inorganik maddelerle dolması ya da diş minesinin aşınması yoluyla diş rengi değişmeye başlar,  Diş eti üzerinde dişin başladığı yerlerde bulunan tartarlar da dişi karartır, diş doğal renginden uzaklaşmaya başlar. Dişin doğal rengine kavuşması için çeşitli jel ve ilaçlarlarla yapılan beyazlatma işlemine diş beyazlatma denir.

Neden Diş Beyazlatma Yapılmalıdır?

Diş beyazlatma insanların psikolojisini düzeltir. Daha iyi hissetmelerini sağlar, hiç kimse, sapsarı dişlerle gülmek istemez. Bu da yaşam kalitemizi ve hayattan aldığımız zevki düşürür. Bu tür sonuçlara katlanmamak adına bir an önce diş beyazlatma yaptırılmalıdır. Temiz dişler insanın kendine olan güvenini artıracağından hem sosyal hayatta hem de kariyer hayatında başarılar daha kolay gelir.

Dişlerin Rengi Neden Bozuluyor?

Diş yapısındaki renklerin oluşmasında çok farklı etkenler var. Öncelikle diş rengimiz kalıtsaldır. Ancak hamilelik esnasında annemizin kullandığı ilaçlardan, küçükken aldığımız ilaçlara kadar hemen hemen her şey diş rengimizi etkiler. İçtiğimiz çay, sigara, kahve, şekerli şeyler, diş temizliğinin yapılmaması diş renginin bozulmasına neden olur. Diş rengi iki farklı şekilde bozulur. Birincisi dış renk bozulması ikincisi ise iç renk bozulması! Dış renk bozulmasında en büyük etken, çay sigara kahve gibi klasik etkenlerdir. İç renk değişikliğinde ise antibiyotikler, gereksiz flor alımı gibi etkenler söz konusudur. İç renk bozulmaları fırçalama ile geçmez. Ancak hem iç renk bozulmalarında hem dış renk bozulmalarında diş beyazlatma işe yaramaktadır.

Diş Beyazlatma Türleri

Diş Beyazlatma İki şekilde yapılmaktadır. Muayenehanede, 2-3 saat içinde yapılan, “Power Bleaching” denen yöntemle dişler jeller ve ışık vasıtasıyla 3 – 4 ton açılabilmektedir.   İkinci yöntem biraz daha uzun sürmektedir. Bu yöntemde, kişiye plastik ağızlıklar verilir bu ağızlıklar içine jel ve gerekli karışımlar sürülür. Diş beyazlatmak isteyen kişi bu ağızlığı günde 4 ila 8 saat arasında takar bir hafta sonra ağızlıklar çıkarılır böyle bembeyaz dişlere sahip olunur.

Herkes diş beyazlatma yapabilir mi?

Doktorun muayenesinden geçmek kaydıyla herkes diş beyazlatma operasyonu yaptırabilir. Ancak 18 yaşın altındakiler için, gebe kadınlar ve emziren anneler için diş beyazlatma yapılmamalıdır.

Diş beyazlatma dişime zarar verir mi?

Doktorlar Diş beyazlatırken solüsyon kullanırlar. Bu solüsyonun içeriğindeki etken maddenin %10’u aşmaması halinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Diş beyazlatmanın zararlı olduğu ile ilgili herhangi bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır.

Diş beyazlatmanın Yan etkisi var mıdır?

Diş beyazlatmanın tek yan etkisi diş hassasiyeti oluşmasıdır. Bu da maksimum 48 saat içinde geçecektir. Bu süre bittikten sonra hassasiyet devam ediyorsa mutlaka doktoruna danışınız ve jel kullanımını kesiniz. Doktorunuzun size önereceği diş macunları ve ilaçlar ile hassasiyet ortadan kalkacaktır.

Beyazlatılan diş ne kadar beyazlığını koruyabilir?

Bu durum, diş sahibinin dişlerine bakmasıyla yakından ilgilidir. İyi bakılan dişler, uzun yıllar beyazlığını korur. Ancak normal şartlar altında diş beyazlatma işlemi  6 ay ile iki yıl arasında beyaz dişlere sahip olmanızı sağlar.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar