10 C
İstanbul
Cumartesi, Kasım 9, 2024

İletişim

İddia: El Konan Kripto Para Borsasında Binance İşlemi

Son zamanlarda kripto para borsaları arasında yapılan işlemler arasında Binance’in Bitzlato için 346 milyon dolarlık Bitcoin işlemi yaptığı iddia edilmiştir. Reuters, Chainalysis ile yaptığı bir ortak çalışmada Binance’in Bitzlato için 345.8 milyon dolarlık Bitcoin işlemi gerçekleştirdiğini iddia etmiştir. ABD Adalet Bakanlığı, Bitzlato’nun kurucu ortağının lisanssız borsa ve yasadışı fonlar işletmekle suçlandığını 18 Ocak’ta duyurmuştur.

Ayrıca, ABD Hazine Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) Binance’in, Mayıs 2018 ile Eylül 2022 arasında Bitzlato’nun ilk üç karşı tarafı arasında yer aldığını duyurmuştur. Bu durum, kripto para borsaları arasındaki işlemlerin dikkatle izlenmesi gerektiğini göstermektedir.

Bitzlato kripto para borsası, ABD Adalet Bakanlığı tarafından Rus finansmanına bağlı fonların aklama amaçlı kullanıldığı gerekçesiyle geçen hafta el konulmuştu. Reuters’ın iddialarına göre, Binance kripto borsası, el konulan Bitzlato için 346 milyon dolar değerinde Bitcoin işlemi gerçekleştirmiş. Chainalysis ile hazırladığı bir raporda, Binance’in “kara para aklama motoru” olarak kullanıldığı iddia edildi.

ABD Adalet Bakanlığı, Bitzlato’nun kurucu ortağını ve çoğunluk hissedarını lisanssız borsa ve yasadışı fonlar işletmekle suçladı. ABD Hazine Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) tarafından yapılan açıklamaya göre, Binance, Mayıs 2018 ile Eylül 2022 arasında alınan Bitcoin miktarı bakımından Bitzlato’nun ilk üç karşı tarafı arasında yer almış. Bu olay, kripto para borsaları arasındaki işlemlerin dikkatli bir şekilde izlenmesi gerektiğini gösteriyor.

Son zamanlarda meydana gelen olaylar, kripto para borsaları arasındaki işlemlerin dikkatli bir şekilde izlenmesi gerektiğini gösteriyor. Özellikle Binance kripto borsası, Bitzlato için 205.000 işlem gerçekleştirirken, 20.000’den fazla Bitcoin işlemi gerçekleştirdiği ve bu işlemlerin değeri 345,8 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. Veriler, Bitzlato’dan Binance’e 175 milyon dolar değerinde Bitcoin transfer edildiği ve Binance borsasını en büyük alıcı taraf haline getirdiği yönünde.

Chainalysis verilerine göre, toplam transferlerin yaklaşık 90 milyon doları, Binance’in kullanıcıların finansal suçlarla mücadele için kimlik ibraz etmesini gerektireceğini söylediği Ağustos 2021’den sonra gerçekleşti. Binance, geçen yıl bir blogda bu tür kontrollerin “yasadışı faaliyetlerden elde edilen kara paranın finanse edilmesi ve aklanması” ile mücadele ettiğini söylemişti. Bu iddialar, Binance CEO’su CZ’nin FUD haberlerinden şikayet ettiği uzun bir flood paylaşmasından kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı ve FinCEN yorum yapmaktan kaçındı

Binance kripto para borsası, 2018 yılına uzanan bir kripto para aklama suçlaması nedeniyle mercek altındaydı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından Bitzlato’ya karşı yürütülen eylem, Binance’in olası kara para aklama ve yaptırım ihlalleri nedeniyle soruşturulmasına yol açtı. Aralık ayında bazı federal savcılar, toplanan kanıtların kurucu ve CEO Changpeng Zhao da dahil olmak üzere yöneticilere karşı dava açılmasının haklı çıktığı sonucuna vardı.

ABD makamları tarafından yasadışı kripto akışlarını izlemek için kullanılan Chainalysis, geçen yılın Şubat ayında Bitzlato’nun yüksek riskli olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu. Chainalysis bir raporunda, Bitzlato’nun 2019 ile 2021 arasındaki transferlerinin yaklaşık yarısının “yasa dışı ve riskli” olduğunu ve bu tür işlemlerde yaklaşık 1 milyar dolar tespit edildiğini söyledi. Blockchain verilerine dayanarak yapılan farklı raporlar, Binance’in ABD yaptırımlarından kaçmak isteyen suçlular ve şirketler için en az 10 milyar dolarlık ödemeyi işlediğini öne sürüyor. Adalet Bakanlığı ve FinCEN tarafından yapılan açıklamaların yokluğu, bu iddiaların doğruluğu konusunda hala bir belirsizliğin sürdüğünü gösteriyor.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

17,204BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
13,900AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Yazılalar