Örgütsel düzeyde yayılım iki türlü gerçekleşebilir. Bunlardan birincisi, örgütler arası yayılım; İkincisi ise örgüt içi yayılımdır. Örgütler arası yayılım, yeni olarak üretilen ve kullanılan bir malın ve/veya hizmetin, başka ülkelerden transfer edilen bir yönetim uygulamasının (Toplam Kalite Yönetimi gibi) yayılımını ifade ederken, örgüt içi yayılım ise, benimsenen bir yeniliğin, düşüncenin, fikrin veya uygulamanın örgütte bulunan bireyler tarafından kabul edilmesini, kanıksanmasını ve uygulanmasını içermektedir. Örgüt içerisinde bulunan bireylerin sahip olduğu konum, hiyerarşik basamakların düzeyi ye bireylerin yeniliği algılama düzeyi örgüt içi yayılımda önemli rol oynar.
Örgütsel anlamda yenilik, stratejik bir yenilik olabileceği gibi, süreç yeniliği veya konum yeniliği olabilir. Burada önemli olan hangi tür yenilik olursa olsun sahip olduğu çok boyutluluk, karmaşıklık ve karşılaştırılabilirlik düzeyidir. Yeniliğin ele alınan bu düzeylerin, örgütte bulunan bireyler tarafından algılanmasa bile benimsenme olasılığı vardır.
Yeniliğin, örgütte bulunan bireyler tarafından, getirileri ve götürüleri dikkate alınmaksızın benimsenmesi, kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede sıkıntı yaratabilir. Sıkıntılardan birincisi, ilk başta cazip ve kullanılması kolay görünen bir yeniliğin daha sonraki zamanlarda beklentileri karşılamaması nedeniyle bireyler tarafından reddedilmesi; İkincisi, yeniliğin örgütte daha üst kademelerde bulunan bireylerin daha alt kademede bulunan bireylere zorla benimsetilmesi isteğidir. Direnç yüksek olsa bile üst düzey yöneticilerin bu tavrı karşısında alt kademede bulunan bireylerin tutumunun zaman içerisinde değişmesi olasıdır. Ancak genel olarak değerlendirildiğinde, esas önemli olan örgütte bulunan bütün bireylerin ortak çıkarlarıdır, kurumsallaşan işlevleri örgüte özgü olarak gerçekleştirmenin yollarını bulmaktır.